Diverse behandelingen van een massage

Klassieke massage

Deze massage is een Westerse massage die zich heeft ontwikkeld uit de medische wetenschap. 

De Klassieke massage bestaat al eeuwen, het is de grondlegger van vele soorten massages. Deze massage zorgt voor een betere doorbloeding, het verminderen van de spierspanning en totale ontspanning van lichaam en geest. Er worden diverse massagegrepen toegepast, zoals  effleurages, knedingen en fricties. Over het algemeen wordt deze massage ervaren als een wat stevige massage in verhouding tot de andere massages, omdat hier meer aandacht wordt gegeven aan de “knopen” in o.a. de rug en schouders. Uiteraard kan hij ook in mildere vorm worden gegeven. 

 

Holistische energetische massage (H.E.M.)

Deze massage is een totale lichaamsmassage die ongeveer 60 minuten duurt. Holistisch betekent helemaal, Energetisch betekent energie. Deze manier van masseren is misschien anders dan u gewend bent, maar na deze massage voelt u een totale ontspanning en een intense tevredenheid. De massage laat uw levensenergie weer optimaal door uw lichaam stromen. H.E.M. geeft u het gevoel (terug) van verbondenheid en tevredenheid.

 

Hotstone massage

Een hotstone massage is een massage waar het grootste deel met warme stenen wordt gemasseerd. 

De hotstone massage heeft zijn oorsprong in Hawaï. De eilandbewoners van Hawaï ontwikkelde deze massage met gladde vulkanische stenen. Het masseren met vulkanische stenen maakt de spieren los en ontspant ze. Het bevordert op aangename wijze de doorbloeding en de warmtehuishouding in het lichaam en brengt lichaam en geest tot rust. De stenen die worden gebruikt in de salon zijn originele basaltstenen. Dit zijn ronde gladde stenen die de warmte van het water lang kunnen vasthouden. Een aantal van deze stenen worden op uw lichaam gelegd en met de overige stenen wordt uw lichaam, in combinatie met warme olie, gemasseerd.

 

Voetreflexmassage

Een reflex is een prikkel van buitenaf. De voornaamste reflexzones bevinden zich in de voetzolen, handen, oren, irissen, het gezicht en het wervelkolom. Reflexologie is een benaming voor verschillende therapieën. Reflexologie gaat uit van de totale mens. Het is een totaalgeneeswijze. De behandeling is niet alleen gericht op het ziektebeeld en het gevolg, maar heeft een diepere werking. Het behandelt de blokkades die de oorzaak zijn van het ziektebeeld. Reflextherapie stimuleert het zelfgenezend vermogen van het lichaam. Bij deze massage worden een aantal organen behandeld. De massage kan blokkades opheffen en werkt erg ontspannend, zodat u zich na een voetreflex massage weer volledig ontspannen voelt.

 

Absolute contra-indicaties

-        Koorts – de stofwisseling is dan al verhoogd

-        Infectieziekten – flinke verkoudheid, griep en keelontsteking

-        Te veel pijn

-        Extreme vermoeidheid – de massageprikkels worden dan slecht verwerkt

-        Slechte algemene gezondheid

-        Besmettelijke huidaandoeningen

-        Kanker – tijdens de behandeling van chemo of bestraling

-        Zwangere vrouwen in de eerste vier maanden van de zwangerschap (voetreflex massage)

-        Zwangere vrouwen mogen geen hotstone massage gedurende de gehele zwangerschap

-        Wratten (voetreflex massage)

-        Besmettelijke huidinfectie, zwemmerseczeem (voetreflex massage)

 

Absolute plaatselijke contra-indicaties

-        Plaatselijke ontstekingen

-        Vaataandoeningen

-        Spataderen

-        Wratten

-        Trombose

-        Fracturen

-        Kneuzingen

-        Blauwe plekken

-        Zwemmerseczeem

-        Kalknagels

 

Relatieve contra-indicaties

Er kunnen omstandigheden zijn waarom een massage niet gegeven mag worden of wel gegeven met een paar aanpassingen in de grepen en/of de druk.

-        Hoge bloeddruk – te regelen met medicijnen

-        Hartafwijkingen

-        Maag- en darmzweren

-        Menstruatie

-        Buikmassage na een maaltijd